Мариовски бртви

Медоносната пчела се населувала во шуплини на дрва и камења, па не поминало долго време пред луѓето да сфатат дека тие пчелни живеaлишта можат да бидат употребени повеќе години. Тоа е идејата која ги “родила“ мариовските бртви.

Read More →